Philips bewijst kwaliteit opknap-MRI met duurzaamheidsmeting CPF
Philips gaat zijn ‘opgebruikte’ beeldvormingsystemen terugnemen, opknappen, en opnieuw aanbieden voor hergebruik. Om inzicht te krijgen in de circulaire prestaties van de gerenoveerde systemen en verdere
mogelijkheden te identificeren voor het Circulaire Economie-programma, gaat het bedrijf samen met het Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI) de Circular Product Footprint (CPF) van een opgeknapte MRI-scanner meten.
“Het kader voor de circulaire economie maakt integraal deel uit van ons vernieuwde systeemprogramma, dat erop gericht is de materiële waarde zo lang mogelijk te vergroten en tegelijkertijd betrouwbare beeldvormingsystemen te bieden tegen een aantrekkelijke prijs”, zegt Philips’ CSR-directeur Eelco Smit.
CPF
De CPF-methode maakt deel uit van het Global Sustainable Enterprise System (GSES) dat is ontwikkeld door het NDI & SGS en dient om producten uit verschillende sectoren op circulariteit te meten. De CPF-methode is vanaf september 2018 voor alle bedrijven beschikbaar. De CPF voorziet producten van een QR-code, waardoor eindgebruikers precies kunnen zien hoe circulair ze zijn De QR-code is gekoppeld aan de internationale database met alle informatie over het productieproces, de grondstoffen, de circulariteit van het bedrijfsmodel en de afvalverwerkingsmethode. De CPF is bedoeld als een generieke, werkbare, en schaalbare methode, gebaseerd op bestaande standaarden als Cradle to Cradle en Ellen Mac Arthur-methode.
Sustainable Globalization18 event
Het resultaat van de Philips-meting wordt gepresenteerd op de internationale conferentie Sustainable Globalisation18 . Deze conferentie vindt tegelijkertijd plaats in Nederland en Singapore op 9 oktober.