Ready to be sustainable?

NEWS

Duurzaamheidsevenement start tegelijkertijd in twee wereldsteden

Duurzaamheidsevenement start tegelijkertijd in twee wereldsteden

Op dinsdag 9 oktober organiseert het Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI) in het Oude Luxor Theater haar eerste conferentie over globale duurzaamheid. Tijdens het evenement presenteert het Rotterdamse bedrijf tevens de score van de Circular Product Footprint van de Philips MRI scanner. Het evenement, met sprekers als duurzaamheidsexpert Anne-Marie Rakhorst en ruimtevaarder André Kuipers, wordt tegelijkertijd in Singapore gehouden en wordt daar gehost door ondernemer Chiel van Daelen.

De maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan zijn groter dan ooit, maar staan nu pas op de agenda. De tijd begint te dringen om blijvende verandering teweeg te brengen en de impact te creëren die nodig is om de circulaire overgang te realiseren. We zetten ons allemaal in voor duurzame ontwikkelingsdoelen, maar hoe gaan we die doelen bereiken? Hoe maken we de wereld bewust van het belang van duurzaamheid, maken we bewuste keuzes voor duurzame en circulaire producten en hoe realiseren we duurzame voorziening voor de markt? Dit zijn de hoofdthema’s van Sustainable Globalization 2018.

Naast diverse showcases presenteert het NDI op 9 oktober de score van de Circular Product Footprint die is gemeten met de Philips MRI scanner. Deze meetmethode stelt ons in staat om alle producten te waarderen op gezondheid, circulariteit en milieuvriendelijkheid. Dit betekent dat consumenten binnenkort kunnen zien hoe hun kleding is geproduceerd en of de bedrijven waar zij hun producten kopen ook echt duurzaam produceren en of ze goed zijn voor het milieu. De meetresultaten van de scanner worden tijdens de conferentie bekend gemaakt.

Er zijn op dit moment geen databases met complete, relevante en geschikte informatie op het gebied van circulariteit en gezondheid en/of schadelijkheid van grondstoffen, producten, productiemethoden en afvalverwerkingsmethoden die openbaar toegankelijk zijn voor een breed publiek. Daarom start het NDI, samen met het bedrijfsleven, de Global Circular Health database. De lancering van dit baanbrekende internationale project zal op 9 oktober worden gepresenteerd.

De database – straks vrij toegankelijk voor bedrijven, consumenten en overheidsinstellingen – meet de circulaire score, milieuvriendelijkheid en gezondheidsscore van alle producten uit de chemische-, food- en textielsector. Ook kan tot drie stappen terug of vooruit worden gekeken naar de levenscyclus van een product of grondstof. In de database worden tevens foto’s en filmpjes van het productieproces opgenomen.

Bron: Milieunieuws

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top