Ready to be sustainable?

NEWS

NDI lanceert Sustainability Codex

NDI lanceert Sustainability Codex

De Sustainability Codex is gebaseerd op Blockchain-technologie om de veiligheid van het platform te waarborgen, de transparantie te verzekeren en het is een open database die gratis beschikbaar is voor elke organisatie, consument en overheidsorganisatie in de wereld. De Codex verbindt bedrijven die duurzame aankopen willen doen met duurzame leveranciers van producten.

Hoe werkt het? De organisaties die al over certificeringen en labels met betrekking tot duurzaamheid beschikken, staan in de Codex Duurzaamheid. De Codex geeft een score op 4 hoofdthema’s van duurzaamheid binnen de organisatie: CSR, SRP, CO2, Circulaire Economie. Omdat alle labels en certificeringen die in de metanorm zijn opgenomen, verificatie door derden vereisen, wordt de duurzaamheidscodex op standaardniveau gevalideerd op basis van de beste internationale richtlijnen en normen.

Duurzaamheidscodex voor leveranciers

Klanten hechten steeds meer waarde aan de duurzaamheidswaarde van een organisatie of product. De duurzaamheidscodex is het digitale register waarin bedrijven (leveranciers) hun duurzame prestaties zichtbaar maken voor klanten (afnemers en consumenten). De Duurzaamheidscodex bevordert ketentransparantie. En maakt Sustainable Performance van je leveranciers transparant en begrijpelijk. De Duurzaamheidscodex schrijft geen maatregelen voor die organisaties moeten implementeren, maar is een validatie op standaardniveau.

Circulaire Economy mindshift door de Sustainability Codex

De Codex en zijn online platform geeft elke organisatie op deze planeet de kans om duurzaamheid te stimuleren door middel van business en om een circulaire economie te ondersteunen. “We hebben wereldwijde duurzaamheidsgegevens nodig om inzicht te krijgen in de waarde van producten en om een nieuw referentiekader te creëren voor duurzaam leven, werken en consumeren”, aldus Kelly Ruigrok van het NDI. “Dat is precies de functie van de Sustainability Codex. Het is de eerste gratis toegankelijke wereldwijde database over duurzaamheidsgegevens ter wereld.

Bron: vakbladvoedingsindustrie.nl

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top