Ready to be sustainable?

NEWS

GSES Origin functionaliteit op GSES Platform brengt productielocaties in kaart

GSES SYSTEM

Het Global Sustainable Enterprise System is een overkoepelende duurzaamheid standaard, gebaseerd op bestaande internationale frameworks (zoals GRI en ISO HLS). Het systeem belicht alle facetten van duurzaam ondernemen. Bedrijven en instellingen kunnen hiermee exact bepalen waar zij staan op alle deelgebieden van duurzaam ondernemen. Aan de basis van het GSES Systeem staat de Global Sustainable Metastandard – een overzicht van vrijstellingen van bestaande schema’s en certificeringen.

GSES Online Platform

Het GSES systeem wordt ondersteund door het online GSES platform. Het platform biedt u als organisatie een uniek Sustainability Dashboard. Hier kunt u online assessments activeren en validatie / externe audits aanvragen. U kunt uw toeleveranciers uitnodigen om het voor hen geselecteerde gedeelte van de GSES assessment(s) in te vullen, waardoor uw gehele keten inzichtelijk wordt. Het systeem en het online GSES platform zijn operationeel en geschikt voor alle organisaties en instellingen.

GSES ORIGIN

Met de GSES Origin functie in het platform kunnen organisaties hun productie locaties inzichtelijk maken. Nodig uw toeleveranciers uit voor het GSES Origin assessment en vindt niet allen uw productielocaties, maar ook die van uw toeleveranciers terug op het sustainability dashboard van uw organisatie.

IMVO Convenant Textiel

O.a. het IMVO convenant Textiel ondergetekend door de deelnemers zoals Groenendijk bedrijfskleding, Modint, MVO Nederland etc. heeft de vraag en noodzaak benadrukt van het in kaart brengen van productielocaties en die van de toeleveranciers. “Om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de duurzaamheid van een organisatie hebben we GSES Origin geïntegreerd in het platform en als wereldkaart op het Sustainability Dashboard. Zo kunnen klanten middels een QR code of een link op 1 pagina de scores zien op alle thema’s van duurzaamheid, op alle niveau’s en dat van hun keten.” aldus Kelly Ruigrok van het NDI.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top