Ready to be sustainable?

NEWS

Het NDI en Wear2 marketen, registreren en volgen textiel producten middels Circular Footprint met QR codes en NFC tags

Het NDI en Wear2 marketen, registreren en volgen textiel producten middels Circular Footprint met QR codes en NFC tags

WEAR2GO heeft de intentie om ambitieus en met nieuwe innovatieve producten en concepten bijdrage te leveren aan de transitie naar een meer duurzame/circulaire verwerking van end of life textiel; na olie en gas de grootste vervuiler ter wereld.

Het Nationaal Duurzaamheid Instituut is een onafhankelijk instituut dat duurzaam bewustzijn stimuleert in het bedrijfsleven, bij consumenten en overheden. Het NDI heeft het onafhankelijke en overkoepelende Global Sustainable Enterprise System ontwikkeld, een internationale duurzaamheidstandaard die alle aspecten van duurzaamheid meetbaar maakt. Het GSES meet op organisatie, keten en -product -project -gebouw niveau circulariteit, environmental performance en duurzaam ondernemen. De GSES methodiek is gevisualiseerd in de vorm van een online platform waar deelnemers hun duurzaamheids prestaties en dat van hen leveranciers, producten, projecten en gebouwen kunnen meten en vergelijken. Het GSES platform vertegenwoordigt alle sectoren en heeft deelnemers uit sectoren als Bouw, Textiel, Offshore, Verpakkingsindustrie etc.

Om de textielketens transparanter te maken slaan Wear2Go en NDI de handen ineen op de volgende manier:

Wear2 bestaat uit 2 onderdelen:

1. ™Ecostiching Technology

WEAR2GO is wereldwijd eigenaar van de nieuwe Wear2™Ecostiching Technology. Een innovatief concept waarmee op eenvoudige wijze kledingstukken gedeassembleerd kunnen worden waarna, per textielsamenstelling, het proces van circulariteit verder vorm krijgt. Op een eenvoudige wijze verwijderen van gepersonaliseerde logo’s en transfers behoort met deze technologie ook tot de mogelijkheden.

2. W2 CIRCULAR RETURN SYSTEM

We zien meer en meer dat bij end-of-life van geleverde producten – textiel in het bijzonder – oorspronkelijke leveranciers gehouden worden om ook te zorgen voor een efficiënte retourname gekoppeld aan een duurzame verwerking. Hiervoor biedt WEAR2GO, samen met partners, ontzorgende duurzame en circulaire oplossingen zoals het W2 Circular Return System. Tezamen met leveranciers/producenten maakt Wear2Go het mogelijk om eindgebruikers van een duurzame en betaalbare retourlogistiek oplossing te voorzien.

Het NDI gaat middels het online GSES platform de QR codes en NFC Tags faciliteren voor producten waar de Wear2™Ecostiching Technology wordt toegepast. Producten die de Wear2™Ecostiching Technology toepassen dienen geregistreerd te worden op het GSES Platform in de vorm van een Circular Footprint waarbij online een Bill of Materials kan worden opgesteld. Zo kunnen klanten, eindgebruikers, afvalverwerkers etc. middels een QR code of NFC tag alle informatie over het product inzien en ook zien hoe het product het beste uit elkaar kan worden gehaald en kan worden gerecycled. Dezelfde QR Code en/of NFC tag kan vervolgens worden gebruikt voor het W2 CIRCULAR RETURN SYSTEM om de producten uiteindelijk weer in te nemen!

“Het Nationaal Duurzaamheid Instituut (NDI) en WEAR2GO streven beiden naar transparantie, duidelijkheid, verbeterprocessen en doelstellingen als het gaat om terugdringing van de wereldwijde CO2 uitstoot. Ambitieus en met de uitdrukkelijke wil om verandering te realiseren vullen de ondernemingen elkaar naadloos aan. NDI faciliteert, stimuleert en borgt transparantie terwijl WEAR2GO met nieuwe innovaties verregaande oplossingen biedt als het gaat om bevordering en optimalisatie van circulariteit bij end of life textiel. Mede door idealisme gedreven zullen we elkaar blijvend stimuleren om nieuwe uitdagingen te transformeren naar haalbare maar zeker ook betaalbare oplossingen.” aldus John Beelen, Founder van Wear2Go

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top