Ready to be sustainable?

NEWS

GSES MKB Scan met Certificaat voor (internationale) MKB bedrijven

GSES MKB Scan met Certificaat voor (internationale) MKB bedrijven

De Global Sustainable Enterprise Standard en online GSES platform lanceren de MKB scan speciaal voor Midden en Klein bedrijf in Nederland en internationaal zoals voor MKB bedrijven in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Zwitserland, Singapore, Amerika, China en de Golf Regio.

De Global Sustainable Enterprise Standard

De internationale Global Sustainable Enterprise Standard bestaat uit 5 losse maar complementaire pijlers gebaseerd op internationaal geaccepteerde normen:
-Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen – MVO – gebaseerd op de ISO 26000
-Maatschappelijk Verantwoord Inkopen – MVI –  gebaseerd op de ISO 20400
-Circular Economy – CE – gebaseerd op de BS 8001
-CO2 reductie gebaseerd op de ISO 50001 & ISO 14064-1
-Health en Safety – HS – gebaseerd op ISO 45001
De 5 pijlers hebben zowel een aparte score als een overall score en accepteren al behaalde certificaten van een organisatie als vrijstelling mee.

Het online GSES Platform

GSES Platform is een overkoepelend, schaalbaar en leidend platform gebaseerd op de internationale Global Sustainable Enterprise Standard dat geborgd wordt in 77 landen. Het GSES System is een uitgebreid Software-as-a-Service (“SaaS”) platform dat verschillende diensten biedt, waaronder: product lifecycle management, supply chain management, dataopslag, data validatie en certificering en proces & product certificering op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie.

Met het GSES System kan elk bedrijf, ongeacht de grote, gebruikmaken van IoT en digital twinning om merkperceptie en -waarde verder te verbeteren en uit te breiden naar nieuwe bedrijfsmodellen met exponentiële mogelijkheden. Organisaties die al meedoen met het GSES platform: Groenendijk Bedrijfskleding, CiroPack, Oxious, Capgemini, Bayards Build, Heerema Marine Contractors, Peterson Offshore, Santas Koffie, Terra Institute etc.

De MKB Scan

De MKB Scan is volledig in lijn met de 5 pijlers van de Global Sustainable Enterprise Standard. Daardoor raakt de MKB Scan o.a. de volgende (ISO) normen: ISO 26000, ISO 20400, ISO 45001, ISO 50001, ISO 14064-1, BS 8001.

Met de GSES MKB scan speciaal voor het MKB (max 100 fte.) kan een organisatie met een uitvraag van 8 SMART questions per pijler een score en officieel certificaat behalen (uitgeven door een onafhankelijke Certificerende Instelling) op alle 5 pijlers van het GSES System en de overall score. De MKB bedrijven kunnen online hun assessment doen waarna er een validatie word gedaan door een onafhankelijke certificerende instelling en de GSES ScoreCard kan worden gedeeld met opdrachtgevers, stakeholders en media.

“We hebben de GSES MKB Scan toegevoegd speciaal voor het MKB tot 100 FTE. Het MKB heeft behoefte aan 1 duurzaamheids standaard die erkend wordt door opdrachtgevers uit alle hoeken van de wereld en alle sectoren. Hiermee is de GSES certificering de eerste MKB certificering die alle thema’s van duurzaamheid raakt in tegenstelling tot andere tools. Een organisatie kan met het GSES niet alleen haar eigen duurzaamheidprestaties meten maar ook die van haar gebouwen, producten en projecten. Daarnaast is GSES de enige (MKB) certificering die onafhankelijk wordt geborgd d.m.v. een certificering proces dat geborgd wordt door internationale, onafhankelijke Certificerende Instellingen die de audits (onsite en offsite) uitvoeren. Zo maken we duurzaam inkopen echt meetbaar en certificering voor het MKB toegankelijk.” Kelly Ruigrok – Nationaal Duurzaamheid Instituut.

Kans voor versimpelen deelname aanbestedingen voor MKB bedrijven

Door een internationaal (online) schema en certificaat in de markt te zetten dat een grote waarde heeft voor MKB bedrijven maakt het Nationaal Duurzaamheid Instituut (ontwikkelaar van het GSES platform en de GSES standaard) duurzaam en circulair aanbesteden uiteindelijk bereikbaar voor aanbestedende instanties en voor de MKB bedrijven die willen meedoen met een aanbesteding. Daarom lanceert het Nationaal Duurzaamheid Instituut binnenkort samen met partners als NEVI (inkoopvereniging van Nederland) het Public Sustainability Program voor gemeenten en provincies waarbij de koppeling met het GSES platform gemaakt word. Zo kunnen gemeenten, provincies en andere aanbestede hun potentiële leveranciers ranken voor een aanbesteding op de Global Sustainable Enterprise Standard of projecten kunnen meten en valideren met de Sustainable Footprint Standard.
 
Omdat de GSES standard bestaande schema’s en certificaten heeft opgenomen als vrijstelling worden certificaten vermeld aan welke de leverancier moet voldoen om compliance te zijn met de gevraagde duurzame/circulaire KPI’s in een tender. Voorbeelden van vrijstellingen zijn bijvoorbeeld; CO2 Prestatieladder, MVO Prestatieladder, ISO 45001, ISO 14001, OHSAS 18001 etc.
 
Het Public Sustainability Program voor de publieke sector wordt 1 oktober gepresenteerd op de NEVI Procurement Day door NEVI en het Nationaal Duurzaamheid Instituut.
 
Meer informatie? www.gses-system.com www.nd-instituut.nl


Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top