Ready to be sustainable?

NEWS

De EU-taxonomie verordening is een doorbraak voor duurzaamheid en transparantie

Op 18 juni 2020 heeft de EU de taxonomieverordening aangenomen. Een grote mijlpaal in de groene agenda van de wereld. Kelly Ruigrok, oprichter van Global Sustainable Enterprise System (GSE-System): “Het Global Sustainable Enterprise System (GSE-System) is toonaangevend in de wereld van duurzaamheidsbeoordelingen en corporate governance. We kijken er naar uit om ook de nieuwe EU-taxonomie verordening op te nemen. We kijken ernaar uit om steeds meer bedrijven en investeerders te helpen een duurzamere toekomst te bouwen!

Stop ‘Greenwashing’ en vergroot de transparantie

De taxonomieverordening is een belangrijk stuk wetgeving dat zal bijdragen aan de Europese Green Deal. Het zal de investeringen van de particuliere sector in duurzame projecten stimuleren en zal de EU in 2050 klimaatneutraal kunnen maken.

De classificatie maakt een einde aan ‘greenwashing’ (bedrijven die zichzelf groen noemen zonder verificatie door derden en zonder duidelijke definitie van wat het betekent om ‘groen’ te zijn). Het vereist dat financiële actoren en bedrijven transparant zijn over hoe groen hun investeringen werkelijk zijn.

GSE-System helpt bedrijven om te voldoen aan de nieuwe EU-regelgeving

GSE-System heeft de afgelopen jaren de krachten gebundeld met strategische partners van over de hele wereld bij het bouwen van de algemene duurzaamheidsnorm – Global Sustainable Enterprise Standard (GSE-Standard). GSE-System heeft klanten uit verschillende industrieën, landen en in verschillende maten. Een holistische benadering creëren die past bij corporates, MKB bedrijven, producten / projecten, toeleveringsketens en investeringsratings.

Samen met andere voorschriften zal de GSE-Metastandaard alle aankomende nieuwe benchmarks van de EU-taxonomie verordening bevatten en de rating hierop visualiseren op het online GSE System platform. De rating wordt afgegeven op bases van de bestaande EU-taxonomie verorderingen gevalideerd door onafhankelijke certificerende instellingen.

Het biedt een door derden gevalideerd standaard- en gegevensplatform dat bedrijven helpt om te voldoen aan de huidige wet- en regelgeving. Om risico’s te verminderen en, niet minder belangrijk, om continu te verbeteren.

Begin nu

Begin vandaag nog met het meten van uw duurzaamheidsprestaties door een demo aan te vragen op gses-system.com. We kijken ernaar uit om samen te werken en een steeds duurzamere toekomst te creëren!

[button text=”www.gse-standard.com” link=”www.gse-standard.com” target=”_blank”] [button text=”oldgses.gses-system.com” link=”oldgses.gses-system.com” target=”_blank”]

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top