Ready to be sustainable?

NEWS

Circulariteit uitdaging voor installatiebranche

In de huidige energietransitie spelen installaties een belangrijke rol. Welke invloed hebben deze installaties op de milieuprestatie en circulariteit?

“Ik daag de installatiebranche uit om meer circulair te gaan denken en handelen”, zegt businessdevelopment- en transitiestrateeg Wytze Kuijper van Studio ZOOOW! en onder meer ‘spinner’ van de ‘Cirkelsteden’ Utrecht en Amersfoort. Hij zal ook op Vakbeurs Energie vanuit Cirkelstad de bezoekers uitdagen om meer circulair te gaan denken en handelen. “Er zijn uitdagingen op het gebied energie, milieu en circulariteit. Maar de grootste uitdaging is om een optimale balans te vinden tussen deze prestaties.”

Cirkelstad

‘Spinner’ en ‘Cirkelsteden’; voor veel lezers nieuwe termen. Cirkelsteden zijn actief binnen het platform ‘Cirkelstad’ (cirkelstad.nl). Dit platform is bedoeld voor vooruitstrevende publieke en private partijen die werk maken van steden zonder afval, zonder uitval. Dat gebeurt door de materialen die vrijkomen bij het slopen, renoveren of beheren van gebouwen terug te brengen in de kringloop. De materialen worden vervolgens toegepast in nieuwe producten met een gelijkwaardige toepassing. Geen afval dus. Het werk wordt daarnaast verricht met de mensen uit de stad. Zij komen met inspiratie over hoe zij willen wonen, nemen initiatief tot wijkactiviteiten of worden uitgenodigd voor leer-, of werkplekken bij de betrokken partijen. Per stad zorgt een ‘spinner’ voor de coördinatie van al deze initiatieven en hij of zij ziet tot op de voortgang.

Inmiddels zijn er bijna dertig Cirkelsteden of Cirkelregio’s. Deelnemende partijen zoeken elkaar binnen een Cirkelstad op rondom projecten en bepaalde circulaire resultaten te bereiken en kennis te delen en vooral borgen. Hierdoor kunnen een volgende keer weer nieuwe partijen blijven werken aan steden zonder afval, zonder uitval.

 

 

Bron: Vakbeurs Energie

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top