Ready to be sustainable?

NEWS

GSES System building product database mentioned on Innovatie Centrum Duurzaam Bouwen

Er zijn wereldwijd vele keurmerken en meetmethodieken die op deel aspecten vertellen hoe ‘duurzaam’ een product is. Consumenten, overheden en bedrijven die ‘duurzaam’ willen inkopen zien door de bomen het bos niet meer.

Om de veelvoud aan deel-informatie betekenis te geven heeft Cirkelstad besloten hier een aanjaag rol in te gaan vervullen voor opdrachtgevers/ inkopers enerzijds en product fabrikanten anderzijds. De belangrijkste achterliggende drijfveren zijn: voorzie in een laagdrempelig digitaal registratie systeem, maak het platform vrij toegankelijk voor iedereen en laat de aangeleverde informatie verifiëren door een onafhankelijke instelling.

Zo creëren we een gelijk speelveld om producten te selecteren, en geeft fabrikanten inzicht in het verbeterpotentieel van hun producten en faciliteert aanvullend opdrachtgevers met het zichtbaar maken van beschikbare circulaire product alternatieven. En zo stellen we opdrachtgevers in staat in het stellen van een betere (uit)vraag en maken we de keten stap voor stap transparanter.

Cirkelstad heeft daartoe in samenwerking met GSES  de Nationale Product Catalogus (NPC) opgezet van beschikbare en geverifieerde producten. De productsheet (infographic) in de NPC is een resultante van de registratie en verificatie van een product. De opzet is uniek omdat het de relevante informatie met betrekking tot milieu, circulariteit en gezondheid samenbrengt, overzichtelijk presenteert en verifieert en zo dus bijdraagt aan een transparante opschaling van vraag en aanbod.

Meer informatie over Cirkelstad
Meer informatie over de Nationale Product Catalogus

Bent u geïnteresseerd in de Nationale Product Catalogus? Laat u informeren door Wytze Kuijper op 06 222968568.

En er is meer:

Eind Januari starten we met de Permanente Marktdialoog in een serie van 9 episodes. Hier brengen we on stage vraag en aanbod bij elkaar. Wilt u uw product pitchen aan opdrachtgevers meld u dan ook aan voor de Permanente Marktdialoog.

Wilt u als opdrachtgever in contact komen met circulaire product alternatieven, neem dan plaats in de opdrachtgevers stoel.

Aanmelden kan via: www.cirkelstad.nl/pmd of neem contact op met Wytze Kuijper.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top