Ready to be sustainable?

NEWS

‘Groenendijk alleen kan wereld niet veranderen’, maar wordt wel beloond voor duurzaam ondernemen

‘Groenendijk alleen kan wereld niet veranderen’, maar wordt wel beloond voor duurzaam ondernemen

Groenendijk Bedrijfskleding in Woerden heeft een certificaat gekregen voor haar inzet voor duurzaam ondernemen.

Het gaat om het GSES Certificaat, dat als internationaal en onderscheidend wordt omschreven. De toekenning toont aan dat Groenendijk Bedrijfskleding met haar werkzaamheden voldoet aan strenge eisen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen, maatschappelijk verantwoord inkopen, circulair ondernemen en CO2 reductie.

Directeur Marien Groenendijk: ,,Groenendijk alleen kan niet de wereld veranderen, wel kunnen we met ons handelen bijdragen, inspireren en activeren.’’ Het certificaat toont volgens hem aan dat zijn bedrijf duurzaamheid doorvoert op alle niveaus in de organisatie. Voorbeelden zijn het Textilepoint retoursysteem, circulair productdesign en het recent circulair verbouwde bedrijfspand.

Koplopers

Groenen­dijk alleen kan niet de wereld veranderen, wel kunnen we met ons handelen bijdragen, inspireren en activeren

In Nederland is het GSES platform en de Global Sustainable Enterprise standaard in augustus 2018 gelanceerd. Er doen al veel bedrijven mee in diverse sectoren zoals Philips, HMC Heerema en Capgemini. De Global Sustainable Enterprise standaard meet op organisatieniveau, ketenniveau en productniveau. De scores van Groenendijk Bedrijfskleding tonen aan dat het behoort tot de koplopers op gebied van duurzaamheid én circulariteit,, meldt het bedrijf trots.

Groenendijk Bedrijfskleding is van oorsprong een familiebedrijf uit Woerden. In 1997 begon Marien Groenendijk met de verkoop van bedrijfsschoenen. Inmiddels is Groenendijk totaalleverancier van bedrijfskleding, bedrijfsschoenen en persoonlijke beschermingsmiddelen in de Benelux. Daarnaast is Groenendijk eigen producent met diverse collecties. Het hoofdkantoor en distributiecentrum bevinden zich in Woerden. Ook is hier een atelier, showroom en winkel gevestigd.

Bron: AD

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top