Ready to be sustainable?

NEWS

Expo 2020 werkt samen met het Nederlandse bedrijf GSES System om de meest duurzame Wereldtentoonstelling in de geschiedenis te organiseren

Met het nieuwe softwareplatform van GSES System kan World Expo de duurzaamheids prestaties van zijn toeleveringsketen valideren

Dubai, 7 oktober 2021 – Expo 2020 Dubai streeft ernaar de meest duurzame Wereldtentoonstelling in de geschiedenis te zijn en heeft samengewerkt met het Nederlandse bedrijf Global Sustainable Enterprise System (GSES) om de duurzaamheidsprestaties van de belangrijkste belanghebbenden tijdens het evenement te meten en erover te rapporteren.

Het op maat gemaakte softwareplatform, speciaal ontwikkeld door GSES voor Expo 2020, meet de duurzaamheids impact van de leveranciers en de landenpaviljoens van het evenement – wat resulteert in uitgebreide beoordelingskaarten, gebaseerd op onafhankelijke audits, die de duurzaamheids prestaties meten.
Bij het organiseren van een evenement zo groot als Expo 2020 Dubai, is het transparant houden van supply chains een uitdagende taak. Met het doel om de meest duurzame World Expo tot nu toe te hosten, wordt het echter een absolute must. Kelly Ruigrok, CEO van GSES System benadrukt: “Zonder een alles-in-één systeem om duurzaamheids prestaties te beheren, wordt het bijna onmogelijk om ervoor te zorgen dat uw supply chain en evenement duurzaam is. Expo 2020 realiseerde deze uitdaging en vond zijn oplossing in het GSES-systeem.”

GSES System ontwikkelde het softwareplatform op basis van de RISE-richtlijnen die Expo 2020 al heeft ontwikkeld, de eerste in zijn soort in de regio. Expo 2020 gaf GSES de opdracht om de online RISE-richtlijnen op hun softwareplatform te ontwikkelen, dat de gegevensverzameling van alle leveranciers van Expo 2020, landenpaviljoens en de duurzaamheids prestaties van partners automatiseert en faciliteert.

Met behulp van de GSES-beoordelingskaarten kon Expo 2020 zijn leveranciers, internationale deelnemers en exposanten verifiëren om aan de hoge duurzaamheidsnormen te voldoen. Het aansluiten van de RISE-richtlijnen met het softwareplatform en ervoor zorgen dat iedereen die betrokken is bij Expo 2020 zich aan deze richtlijnen hield, was de eerste stap. Het platform faciliteerde vervolgens het verificatieproces en de duurzaamheidsclaims van zijn leveranciers en belanghebbenden

De samenwerking tussen Expo 2020 en GSES kwam tot stand vanuit een handelsmissie over innovatie, georganiseerd door het Ministerie van Buitenlandse Zaken van het Koninkrijk der Nederlanden tijdens Abu Dhabi Sustainability Week. De samenwerking werd het afgelopen jaar officieel met GSES System en werd toen een directe leverancier voor Expo.

H.E. Lody Embrechts, ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden in de VAE, zei: “Het thema van het Nederlands Paviljoen ‘Uniting Water, Energy, Food’ draagt bij aan meer bewustzijn en internationale samenwerking bij het bereiken van enkele van de Sustainable Development Goals (SDG’s). In het paviljoen laten we zien hoe we door samen te werken kunnen bijdragen aan het behalen van een deel van de SDG’s en zo de footprint zo klein mogelijk te maken. We zijn verheugd dat het Nederlandse bedrijf GSES System zulke geavanceerde meettechnieken voor duurzame impact heeft ontwikkeld die bijdragen aan deze belangrijke doelen”.

Dina Storey, Director, Sustainability Operations, Expo 2020 Dubai, zei: “We hebben een brede aanpak gevolgd om onze duurzaamheids doelen voor de hele site te bereiken, en onderstreepten onze gedurfde ambities met grootse actie om duurzaamheid te integreren in al onze ervaringen en activiteiten. Onze samenwerking met GSES System staat symbool voor deze inspanningen, ondersteund door de duurzaamheids verplichtingen van onze belanghebbenden terwijl we samenwerken om een van de meest duurzame wereldtentoonstellingen in de geschiedenis te organiseren en een zinvolle, meetbare impact te creëren buiten de site en onze 182-daagse run .”

In een interview straalde Ruigrok een gevoel van trots uit dat het GSES-systeem dat zij heeft opgericht de leverancier is die Expo 2020 Dubai van het proces kan voorzien. Ze voegde eraan toe: “Dit bewijst de wereld dat GSES System echt wereldleider is op het gebied van geverifieerde ESG- en duurzaamheids beoordelingen, met topklanten zoals Univé, ABN Amro Bank, IFS – en nu Expo 2020 Dubai. Het meest opwindende moment voor mij is wanneer leveranciers en internationale deelnemers, zodra ze zijn geverifieerd, hun GSES RISE Rating-kaart kunnen delen om hun duurzaamheids prestaties te communiceren. Ik kan niet wachten op dat moment en ik ben ongelooflijk trots op mijn team! “

De GSES-beoordelingskaarten zullen transparant toegankelijk zijn via het softwareplatform, waarbij de RISE-richtlijnen van Expo 2020 het potentieel hebben om het nieuwe ecolabel in de hele regio te worden, aangezien andere organisaties hun duurzaamheids gerelateerde beleid aanpassen.

Share this post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

GSES Office

Hofplein 20, 3032 AC,
Rotterdam, The Netherlands

T: +31 (0) 850 603 039
E: info@gses-system.com

Socials

Ready to be

sustainable?

Translate »
Scroll to Top